Update

Beste bruidsparen,

Onderstaand nog wat extra informatie omdat er enkele dingen zijn verandert en omdat we veel dezelfde vragen krijgen. Ook willen we jullie nog een aantal tips en adviezen geven.
Gemeente
Zoals gezegd hebben wij het dit jaar ontzettend druk. Natuurlijk zijn wij niet de enige plek in onze gemeente waar je kunt trouwen. We merken dat ook de gemeente het ontzettend druk heeft met alle aanvragen. Het beleid van de gemeente Bladel is om slechts 1 ceremonie op 1 bepaald tijdstip te doen. Dus mocht er nog geen datum en tijd vastliggen bij onze gemeente, doe dit dan echt zo spoedig mogelijk om teleurstellingen te voorkomen!!
Corona
De regels omtrent corona kunnen nogal verschillen. Wij hebben vorig jaar hele strikte regels gehad inclusief de 1,5 meter maar ook waren de regels op een bepaald moment erg soepel zodat de gasten bijna niets van de pandemie hebben gemerkt. Zoals gezegd moeten wij ons ook aan de regels houden. Op de site van het RIVM staat altijd recente info ( aantal gasten, wel/geen afstand, QR code enz) maar ook op Instagram, de perfect wedding kan veel informatie gevonden worden op de live-blog. Zorg in ieder geval dat ook jullie gasten op de hoogte zijn van de regels. Als er op dat moment een QR-code plicht geldt en iemand heeft bijvoorbeeld geen geldige code dan kunnen wij deze persoon helaas niet toelaten op onze locatie. 
Tijdsduur

We krijgen veel vragen over de duur van bepaalde onderdelen van de dag. Dit ligt uiteindelijk bij iedereen anders. Mocht er tijdens een ceremonie veel gespeecht worden of jullie hebben uitgebreide stukjes tekst voor elkaar kan de ceremonie vrij lang duren. Normaal gesproken moet je ongeveer 45 minuten aanhouden. Dan het proostmomentje. Mochten jullie met een klein gezelschap zijn, geen handen schudden maar een gezamenlijke proost doen met de glazen omhoog dan duurt dit momentje niet zo lang. Ben je met een groot gezelschap waarin iedereen persoonlijk wil feliciteren ( met de nodige minuten p.p.) dan kan dit een heel stuk langer duren. Normaal gezien duurt het proostmomentje circa 30-45 minuten. Dan het maken van foto’s/borrelmomentje. Deze 2 onderdelen vinden vaak plaats op dezelfde tijd. De gasten beginnen met borrelen en zo nu en dan worden ze meegenomen voor de foto. Het is handig als iemand, bijvoorbeeld de ceremoniemeester, bijhoudt wie er op de foto moeten en wie er dus geweest zijn. Dit kan variëren van een half uur tot een halve middag. Dan het diner. Voor een bbq/buffet is er minder tijd nodig dan voor bijvoorbeeld een sharing diner. Ook het aantal mensen is bepalend. Reken voor een bbq ongeveer 1 tot 1,5 uur en voor een uitgebreider diner ( bijv sharing of 4 gangen menu) 1,5 tot 2 uur. Dan nog even voorafgaand aan de ceremonie. Als de ceremonie bijvoorbeeld om 13 uur begint is het fijn als we de gasten om 12:30 uur kunnen verwelkomen. Zo heeft iedereen tijd voor eventueel een drankje, jas ophangen, nog even naar de toilet en op tijd plaatsnemen voor de ceremonie. Mochten de gasten vooraf een broodje of iets dergelijks krijgen dan is 45 minuten vooraf aanwezig prima. Wij zijn nog altijd druk bezig met de laatste voorbereidingen ( bloemen klaarzetten, kaarsen aan etc.) dus het is fijn als de gasten op tijd zijn maar niet een uur te vroeg. Ook is het handig om vooruit en teruguit te tellen. Bijvoorbeeld: hoelaat begint het feest en moeten we dus uiterlijk vertrekken/klaar zijn met eten. Hoeveel tijd hebben we ’s morgens nodig en hoelaat kan de ceremonie etc dan beginnen? Probeer alles ruim te plannen zodat de dag zo relaxt mogelijk verloopt. 
Nieuwe cateraars
In de bijlage enkele bestanden van een nieuwe cateraar en een aangepast bestand van een bestaande cateraar. Nog niet iedereen heeft deze ontvangen. Let op: de prijzen van de Kort catering zijn richtprijzen, alles is uiteindelijk maatwerk en wordt rechtstreeks geregeld met de cateraar. Dit wordt dan beschouwd als ‘externe’ catering dus een toeslag van € 5,00 p.p. De factuur van de cateraar gaat dan rechtstreeks naar jullie, dus onder de streep maakt het niets uit.
Bezichtigingen:
Nadat jullie definitief voor onze locatie hebben gekozen is het fijn als het draaiboek zover als mogelijk wordt ingevuld en vragen per app/mail/telefoon worden gesteld. Als het draaiboek zo goed als compleet is kunnen we nog 1 keer afspreken ( dit is niet verplicht natuurlijk). Meestal is dit een aantal weken voor de bruiloft. Eventueel kan de ceremoniemeester meekomen. Het is niet gebruikelijk dat de fotograaf/babs etc ook nog een keer persoonlijk langskomen. Op de dag zelf zijn deze personen vaak goed op tijd op de locatie en weten ze vaak snel genoeg hun weg te vinden. De fotograaf is dit vaak ook gewend om op nieuwe locaties de mooie plekjes te vinden. Ook op onze socials staan zoveel foto’s dat een goede indruk zo gemaakt is.
Prijzen:
De exacte prijzen voor de catering e.d zijn voor het volgende jaar nog niet bekend maar vaak blijven deze gelijk of gaan minimaal omhoog. Wij hebben hier verder geen invloed op dus we wachten dat nog even af. Ook kan er af en toe een aanpassing in het menu zijn, maar ook dit is minimaal.
Externe catering:
Let op. Indien jullie een eigen cateraar regelen dan gelden er wel een aantal afspraken. Wij hebben enkel een werkplek, dus geen apparatuur etc. Ook moeten de voorbereidingen al gedaan zijn.
Muziek tijdens ceremonie:
Dit kan live muziek zijn ( zie ook offerte) of muziek afspelen dmv telefoon, bijvoorbeeld Spotify. De muziek wordt meestal verzorgd door de ceremoniemeester en vaak wordt er gekozen voor 3 nummers ( bij aankomst, bij het tekenen en als de ceremonie af is gelopen). Als jullie apart van elkaar oplopen zorg dan dat het 1e nummer lang genoeg is of kies 2 muzieknummers. Het is handig als de nummers al gedownload zijn en als de telefoon tijdens de ceremonie op vliegtuigstand of niet-storen-stand wordt gezet. Let op: vliegtuigstand werkt niet bij alle telefoons. Wij vinden het fijn als de ceremoniemeester bij het laatste gesprek is om de muziek even te testen óf dat hij/zij ruim op tijd aanwezig is zodat we voorafgaand aan de ceremonie even kunnen testen of alles werkt.
Definitieve aantallen:
Het aantal personen kan 1 week vooraf definitief worden doorgegeven. Indien er is gekozen voor afkoop van de drank tellen de personen op de dag zelf ( dus lastminte afmeldingen/zieke personen hoeven niet betaald te worden ). Het eten/taart etc. wordt dan wel in rekening gebracht voor de personen die afwezig zijn. 
Persoonlijke borden:
In de bijlage nog een bestand van een vrouw die persoonlijke borden e.d maakt. Ook online is er vanalles te vinden, bijvoorbeeld www.weddingdeco.nl
Servies: Er is keuze uit ons Engelse servies en Blau Saks. Luca Catering/de Kort/beide foodtrucks nemen eigen servies mee. Ook zijn er mintgroene en witte borden waar we het Engelse servies mee kunnen combineren ( bij diner).
Tip: bij van Bommel juwelier in Veldhoven krijgen jullie bij het kopen van een trouwring een gratis trouwauto voor een dag. 
     Servies - AaJee Design

Dit was het voor zover. Wij wensen jullie veel succes met alle voorbereidingen.
Wij zijn altijd bereikbaar om vragen te beantwoorden. Dus bel/mail of app ons gerust.


Groetjes,

Arianne & Lenny van der Mierden
l

Akkerweg 2   I   5531 NT Bladel   I   06 2345 9270   I   info@akkerzicht.nl   I   www.akkerzicht.nl